Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sul. Para informações adicionais entre em contato com cppsul.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  09/01/2018
Data da última atualização:  07/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FERREIRA, L. M.; SILVA, J. de A.; SANT'ANA, G. C.; CANÇADO, G. M. de A.; BORÉM, A.; FERREIRA, J. L.
Afiliação:  LEILA MARIA FERREIRA, Ufla; JANAÍNA DE ANDRADE SILVA, UFJF; GUSTAVO CÉSAR SANT’ANA, Agronomic Research for Development, France; GERALDO MAGELA DE ALMEIDA CANCADO, CNPTIA; ALUÍZIO BORÉM, UFV; JULIANO LINO FERREIRA, CPPSUL.
Título:  Application of artificial neural networks in the simulation with genetic data.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  International Journal of Engineering Inventions, v. 6, n. 12, p. 43-46, Dec. 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective of this work was the concept of applying artificial neural networks in the study of genetic data, in order to make the identification of the microsatellite markers for a particular species of plant to be analyzed more efficient. In this study, was used as an experimental model the data generated for 26 grapevine genotypes were divided into the following populations: Vitis vinifera; North American varieties; and intersp ecific hybrid of rootstocks. After the network training was carried out, an error rate of 0.0003460 was obtained, concluding that the network was able to learn according to the type of data used, even when these data are small.
Palavras-Chave:  Grapevine; Network; Redes neurais.
Thesagro:  Genética; Genótipo.
Thesaurus Nal:  Genotype; Neural networks.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA19572 - 1UPCAP - DD
CPPSUL14239 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/12/2016
Data da última atualização:  08/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA-JAMES, N. K.; FERREIRA, M. J. A.; NOGUEIRA, R. I.; FREITAS, S. P.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do.
Afiliação:  N. K. Silva-James, UFRJ; M. J. A. Ferreira, UFRJ; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; S. P. Freitas, UFRJ; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA.
Título:  Identification of phenolic compounds in pomegranate (Punica Granatum) seeds and soybean (Glicine Max) oils and its stabilization by spray drying.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais. Gramado: SBCTA Regional, 2016.
Páginas:  6 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Food: the tree that sustains life.
Conteúdo:  Pomegranate seed oil (PSO), even though highly sensitive to oxidation, has been extensively studied due to its bioactive potentials, assigned to the punicic acid, a polyunsaturated fatty acid, and several phenolic compounds. Combined with soybean oil (SO) we get an affordable product, rich in essential fatty acids. In this study we evaluate PSO and SO for phenolic and fatty acids compositions and encapsulate it by spray drying to increase its shelf life. Modified starch, maltodextrin and gum arabic are evaluated by a mixture design to get the better wall material composition. The content of punicic, a conjugated linolenic acid, and linoleic acids in PSO and SO were, respectively 75% and 54%. As expected, the phenolic acids were found at low concentration in PSO and SO, but in high content in pressing cake. The better response for spray drying process yield and oxidative stability were achieved at using modified starch and gum arabic at the same proportion as wall material.
Palavras-Chave:  Pomegranate seed oil.
Thesaurus NAL:  fatty acids; microencapsulation; phenolic acids.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151480/1/306-phenolicos-oleo-roma.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13427 - 1UPCAA - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional